Jdi na obsah Jdi na menu
 


obrazek-3-b-a-s.jpg

BAMBALANDA A ŠTRUNTALANDA 

Bambalanda a Štruntalanda jsou hodní domácí skřítkové, kteří se jednoho dne nastěhují do domku, ve kterém žijí děti Jurášek s Kačenkou a jejich rodiče. Rodina zažije s všetečnými kamarády spoustu dobrodružství a legrace, vždyť ovládají kouzla a jejich čarovný klobouk udělá řadu užitečných skutků.

Více o knize viz. www.jirisandera.cz  Knihy a besedy objednávejte na: js@jirisandera.cz 

 

OBSAH

1. Bambalanda a Štruntalanda se představují aneb Hodní domácí skřítkové

2. Jak skřítkové vařili snídani

3. Jak byli skřítkové zvědaví aneb Záhadná bílá skříň

4. Bambalanda, Štruntalanda a léčivé kuličky

5. Jak šel Pár facek do školy

6. Jak šli skřítkové s Juráškem na ryby

7. Kouzelné provázky

8. Když chodí Mikuláš aneb Jak skřítkové vystrašili čerty

 

Moje spolupráce s tišnovským nakladatelstvím SURSUMObrazek  pokračovala a  výsledkem byla proměna mých rukopisů v krásnou celobarevnou knihu s názvem  Bambalanda a Štruntalanda, kterou nakladatelství Sursum v roce 2006 vydalo jako svou 245. publikaci.

O knihu projevily nevšední zájem základní školy. Paní ředitelky, pánové ředitelé, paní učitelky a páni učitelé ji kupovali nejen do školních knihoven, ale především jako doplňkovou četbu pro žáky druhé či třetí třídy. Líbila se jím ilustrace a zřejmě je také zlákala povídka "Jak šel Pár facek do školy".
Pan ředitel ZŠ ve Velkých Němčicích mě vyzval, abych se zúčastnil přímo výuky žáků (tuším, že) třetí třídy. Pozval mne, abych o Obrazeksobě a mé tvorbě dětem vyprávěl. Neměl jsem do toho pražádnou chuť. Nevěděl jsem co bych tak zvláštního o sobě povídal a musím přiznat, že jsem z toho setkání měl obavy, ale ty hravě rozptýlily děti už o přestávce na chodbě. Vrhly se na mě a kladly mi jednu otázku za druhou s takovým zájmem, že se mi tomu nechtělo věřit. V hodině jejich dotazy pokračovaly a jejich zájem byl opravdový, nepředstíraný. Všichni se hlásili, všichni chtěli číst alespoň krátký úryvek kapitoly, kterou si sami vybrali. Zvolili „Když chodí Mikuláš aneb Jak skřítkové vystrašili čerty“. Obrazek
Když zazvonilo na konec hodiny českého jazyka, nahrnuli se žáci kolem mě a žádali, abych jim dal známku za čtení. A tak jsem jednomu po druhém psal do žákovské knížky za tichého svolení paní učitelky velikou jedničku na půl stránky. Potom si mě odvedla jiná paní učitelka na besídku s menšími dětmi, kde jsme si o knize povídali.
Dodnes nemohu na tento zážitek zapomenout.  

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář