Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. listopadu 2003 se v sále ZUŠ v Kuřimi uskutečnil

Křest knihy Pohádky z kouzelné zahrady
Obrazek

Pan Jiří Vichta - ředitel Základní umělecké školy v Kuřimi - mně vyšel vstříc a umožnil, aby křest mojí prvotiny proběhl v prostorách ZUŠ  v Kuřimi.

Paní Vichtová nastudovala s dětmi tři pohádky, jež pak děti s nadšením prezentovaly.  Děti byly při přednesu úžasné. S nevšedním zájmem jim naslouchala dobrá stovka posluchačů Obrazek

Celým večerem, s bravurou jemu vlastní, provázel pan Jiří Moravský Brabec, který byl současně i jedním ze třech kmotrů. Hovořil o knize jako o dítěti, jež se vydává na vlastní cestu a o tom, že autor už vše co chtěl napsal, teď již nemůže nic změnit, a od tohoto okamžiku může pouze z povzdálí sledovat jak se jeho dítěti - právě narozené knize - Pohádkám z kouzelné zahrady, na této pouti daří a držet palce. Mluvil o knize s úctou a láskou a aniž se mne na to předem ptal, dokonale vyjádřil moje pocity.Obrazek Lepšího konferenciéra jsem si nemohl přát. Potom přáli knize vše nejlepší další dva kmotři - pánové Miroslav Klepáček, majitel nakladatelství SURSUM, který se nebál jít do rizika a vydal jako 178. publikaci pohádky jakéhosi dosud neznámého autora a ředitel ZUŠ v Kuřimi pan Jiří Vichta, který vše perfektně zorganizoval (na fotografii zcela vpravo). 

Mladá ilustátorka Vendula Kramářová (tehdy ještě studentka posledního ročníku Gymnázia v Mikulově) poskytla k této slavnostní příležitosti originály ilustrací.ObrazekBarevné obrázky vhodně dokreslily pohádkovou atmosféru. O tom, že se milovníkům literatury její ilustrace líbily nebylo žádného sporu. Neustále se kolem ní točili zájemci, kteří ji žádali o to, zda by byla ochotna pro ně namalovat obraz nebo alespoň malý obrázek. Myslím, že na svoji dosavadní tvorbu může být právem, v tom dobrém slova smyslu, hrdá a že ji ještě čeká na výtvarném poli velká budoucnost. 

Nakladatelství ObrazekSURSUM nabízelo barevnou knihu Pohádky z kouzelné zahrady k zakoupení za sympatickou cenu a zájemců bylo opravdu mnoho. 

 

Měl jsem Obrazekradost, že mě děti a jejich rodiče přicházeli

požádat o věnování. Stejného úkolu se s potěšením zhostila rovněž ilustrátorka.

 

 

 

 

Atmosféru pohody vystihuje i společná fotografie, na níž,

kromě tří kmotrů, ilustrátorky a mé osoby, 

Obrazek

byli i první a nejdůležitější kritici mých pohádkových textů - dcera Kateřina a syn Jiří.

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář